Overslaan en naar de inhoud gaan

Duizenden apps zijn nooit getest op Apple Watch

Apple levert vandaag de eerste Apple Watches af, zij het mondjesmaat. Dat kan niet worden gezegd van het aanbod in de Apple Watch Store die ook vandaag de virtuele deuren opent. Maar liefst 3000 apps zijn er voor de eerste eigenaren van zo'n slim horloge direct beschikbaar. Wie niet kan wachten tot de eigen Watch-bestelling arriveert, kan ook alvast een kijkje nemen met een iPhone in deze winkel. Gebruik daarvoor het Apple Watch-icoon dat automatisch is geïnstalleerd met de komst van iOS 8.2.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Veel van de ontwikkelaars hebben zich op simulatiesoftware moeten verlaten om hun apps testen. Apple heeft weliswaar ontwikkelaars uitgenodigd voor enkele probeersessies, maar de meesten van hen hebben tot hun spijt geen gelegenheid gehad in de praktijk ervaring met de hardware op te doen, constateert The Verge. "Het is een compleet nieuw platform en niemand heeft toegang tot een exemplaar. Toch worden we geacht er apps voor te maken", klaagt Adam Grosmann, oprichter van Dark Sky tegen de publicatie.

Effect moet nog blijken

Wat het effect is van deze werkwijze moet nog blijken. Apple heeft de ontwikkelaars uitgebreide richtlijnen gegeven, maar heeft zelf natuurlijk ook maar weinig inzicht in hoe een ultieme Apple Watch-app eruit ziet. De ontwikkelaars blijken het avontuur in ieder geval wel leuk te vinden. Ze konden zich uitleven op een geheel nieuwe formfactor en nieuwe gebruiksmomenten, blijkt uit de reacties van de ontwikkelaars die The Verge sprak.

Marktonderzoeker appFigures zegt tegen CNet te verwachten dat het aantal beschikbare apps in een jaar makkelijk kan uitgroeien tot 100.000. Ter vergelijking: Samsung heeft nu in zijn Gear wearables app-winkel in ongeveer anderhalf jaar tijd 3000 apps verzameld.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in