Overslaan en naar de inhoud gaan

DigiD breekt records

Het gebruik van DigiD lag tussen 1 maart en 15 april bijna veertig procent hoger dan in 2014. 2 maart was het tot nu toe de drukste dag. Op die dag werd een recordaantal van 1,75 miljoen keer ingelogd.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Opvallend is dat de Belastingdienst slechts zorgt voor de helft van het aantal authenticaties. Dus ook bij de ruim 500 andere aangesloten organisaties werd de afgelopen tijd veelvuldig ingelogd. Inmiddels hebben ruim 12 miljoen mensen een DigiD.

Vaker machtigingen

Vergeleken met vorig jaar hebben vijf keer zo veel mensen een machtiging gegeven, waardoor iemand anders de belastingaangifte of andere overheidsgerelateerde zaken voor hen kan regelen. De gemachtigde kan met zijn eigen DigiD de belastingaangifte ondertekenen, waardoor mensen hun eigen DigiD niet hoeven af te staan.

Met DigiD kunnen Nederlanders zich digitaal identificeren om online diensten van de overheid af te nemen. Het gaat niet alleen om het doen van belastingaangifte, maar ook om het aanvragen van toeslagen en uitkeringen en het regelen van studiefinanciering.

Nu.nl meldt overigens dat uit een overzicht van Allestoringen.nl blijkt dat er in maart elf maal DigiD-storingen zijn gemeld, waaronder op de zeer drukke maandag 2 maart. In april zijn nog geen storingen gemeld. Er kan nog aangifte worden gedaan tot eind april.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in