Overslaan en naar de inhoud gaan

BT komt met ethisch hack-dienst voor voertuigen

Connected voertuigen, zoals personenauto’s, vrachtwagens, bussen en bulldozers, zijn afhankelijk van diverse verbindingstechnologieën, zoals Wi-Fi, 3G, 4G, bluetooth en andere draadloze mogelijkheden. Deze bieden nieuwe functies en diensten, zoals voorspellende systemen die files ontwijken, CO2-uitstoot verminderen, veiligheid verhogen en prestaties van het voertuig verbeteren.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Voertuigen zijn bovendien steeds meer ‘aangesloten’ dankzij elektronische navigatiesystemen, informatie- en entertainmentsystemen en veiligheidsmonitoringssystemen.

Zorgen over kaping en commerciële doelen

De toename van deze technologieën roept zorgen op over de mogelijkheden van hackers om toegang tot essentiële functies en data van met het internet verbonden voertuigen te krijgen en deze te bedienen. Ook kan informatie over de gewoontes van bestuurders gebruikt worden voor commerciële doeleinden zonder dat de bestuurder hier kennis van heeft, laat staan toestemming voor heeft gegeven.

Zwakke plekken en malware identificeren

BT zet voor de dienst een internationaal team van beveiligingsspecialisten, inclusief een aantal ‘ethische hackers’, in dat een gestandaardiseerde methode gebruikt om aanvalsgevoelige onderdelen van een voertuig te testen. Dit zijn onderdelen die van binnenuit de auto toegankelijk zijn, zoals bluetooth-connecties, USB-poorten, DVD-drives, verbindingen met mobiele netwerken en stroomaansluitingen. BT kijkt naar de end-to-end-veiligheid door alle systemen die communiceren met het voertuig te testen en te verifiëren. Het doel is het identificeren van zwakken plekken waar zonder toestemming systeeminstellingen kunnen worden gewijzigd of malware in de auto kan worden geïnstalleerd. Onder deze systemen vallen ook de laptops van onderhoudstechnici, aanbieders van informatie-en entertainmentsystemen en andere ondersteunende systemen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in