Overslaan en naar de inhoud gaan

Belangrijke update Android Wear maakt gadget onafhankelijker

De belangrijkste functionele verbetering is de ondersteuning van wifi om te communiceren met de gekoppelde telefoon. Daardoor is het niet langer nodig de telefoon binnen handbereik te hebben om toch alle functies van bijvoorbeeld een smartwatch te kunnen gebruiken. Tot nog toe was Bluetooth de enige vorm van communicatie maar dat is beperkt tot enkele tientallen meters.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Met de nieuwe eigenschap is het zelfs mogelijk weg te gaan en de telefoon thuis te laten mits beide apparaten via wifi contact kunnen maken met Googles cloud. Wifi-ondersteuning zit in veel wat nieuwere modellen smartwatches al standaard ingebouwd.

Een grappige nieuwe functie die Google aan Android Wear heeft toegevoegd is de emoticon input. Het is nu mogelijk met de vinger een emoticon te tekenen, bijvoorbeeld als antwoord op een tekstbericht. De beeldherkenningssoftware probeert de tekening vervolgens te matchen op bekende emoticons en kan deze dan versturen. Hoewel de eigenschap een grappig speeltje is - kijken wat er op het scherm verschijnt na het tekenen - zeggen critici al dat de methode die Apple heeft gekozen - met de vinger selecteren uit een lijst emoticons - in praktijk veel sneller en makkelijker werkt. Google had deze Android Handwriting Input eerder al als app beschikbaar gemaakt. De app is een idee afkomstig uit een hackathon.

Efficiënter energiegebruik

De nieuwe versie van het besturingssysteem heeft nu ook een stand voor energiebesparing. Deze is bedoeld voor wanneer er langere tijd niet op het slimme horloge wordt gekeken. Dan gaat het scherm automatisch over op het tonen van minimale informatie in zwart-wit. De vorige versie van de software deed dit al bij het tonen van de tijd, maar nu kan deze functie in alle apps worden toegepast. Ontwikkelaars kunnen zelf aangeven welke informatie de gebruiker kan zien in de besparingsmodus.

Het besturingssysteem ondersteunt nu het gebruik van bewegingen om functies uit te voeren. Zo kan het draaien van de vuist er voor zorgen dat een andere app zijn informatie gaat tonen.

De nieuwe versie van Android Wear komt beschikbaar bij de introductie van de LG Urbane smartwatch, waarvoor overigens nog geen datum bekend is gemaakt. De gebruikers van andere geschikte Android Wear krijgen de nieuwe software via een update.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in