Overslaan en naar de inhoud gaan

Atos Benelux & Nordics blijft krimpen

Atos behaalde het eerste kwartaal van 2015 een omzet van ruim 2,4 miljard euro. Dat was 17,6 procent meer dan vorig jaar in het eerste kwartaal. Daarbij profiteerde Atos wel van valutaire meewind. De organische groei, ofwel de omzetontwikkeling tegen constante wisselkoersen en gecorrigeerd voor acquisities en verkopen van bedrijfsonderdelen, bleef steken op 0,2 procent. Toch was de directie wel tevreden.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Met 2,2 miljard euro werden in het eerste kwartaal ruim 30 procent meer orders geboekt dan in het eerste kwartaal van 2014. De 'book-to-bill-ratio', die de verhouding weergeeft tussen ontvangen en gefactureerde omzet, kwam daarmee op 91 procent.

Over de ontwikkelingen in de Benelux en the Nordics zal men wat minder tevreden zijn. In euro's bleef de omzet nagenoeg gelijk vergeleken bij het eerste kwartaal van 2014, maar organisch was er sprake van een krimp van 7,8 procent. Dat is nog wat slechter dan over het jaar 2014 werd gehaald. Dat heeft volgens Atos te maken met afbouw en vernieuwing van contracten. In de krimp staan Benelux & The Nordics deze keer niet alleen. In organische zin groeide alleen de regio Verenigd Koninkrijk en Ierland, met 15,3 procent. Frankrijk bleef min of meer stabiel, maar in Duitsland en de VS kreeg Atos ook een gevoelige tik.

Overigens was Benelux & The Nordics in 2014 wel de regio waar de hoogste marge op bedrijfsactiviteiten werd gerealiseerd. Deze grootheid heeft Atos over het eerste kwartaal niet gepubliceerd.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in