Overslaan en naar de inhoud gaan

BoF start actie voor netneutraliteit

De actie omvat een oproep aan het publiek om invloed uit te oefenen op de politiek. "Met een tweet, email of fax kan je de Europarlementariërs in een aantal muiskliks vragen hun sterke positie te houden op het gebied van de netneutraliteit", stelt Bits of Freedom (BoF).
Business
Shutterstock
Shutterstock

Eigen website

Om de stem te laten horen hoeft het publiek geen ingewikkelde acties uit te voeren. Er is een speciale website gemaakt, die de communicatie met de politiek eenvoudig maakt. BoF stelt: "Het is belangrijk dat je dat nu doet. Er is een strijd te winnen in Europa. De Europese Commissie en een aantal grote lidstaten willen een verordening aannemen die internetproviders de mogelijkheid biedt om extra geld te vragen voor online diensten."

Vrijheid van meningsuiting

Het open internet is van fundamenteel belang geweest voor de economie en vrijheid van meningsuiting wereldwijd. We dreigen dat te verliezen voor een gesloten internet, met `fast lanes' en `slow lanes'. Internetproviders zouden niet moeten kunnen bepalen tot welke content gebruikers toegang hebben en welke niet.

Doorpakken

Hoewel de Parlementariërs zich vorig jaar in april al uitspraken voor een sterke netneutraliteit, is het belangrijk dat zij de komende tijd dit goede werk voortzetten. De komende weken zullen vertegenwoordigers van het Europees Parlement, de Europese Commissie en de lidstaten achter gesloten deuren vergaderen over een overeenkomst.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in