Overslaan en naar de inhoud gaan

Amazon verkocht nep-accu's Samsung

De accu's werden gekocht via de website Amazon.de. In totaal kochten de testers 12 accu's, 4 direct bij Amazon en 8 via kleinere webwinkels die Amazon gebruiken als verkoopplatform. Het bleek, dat ze alle 12 waren nagemaakt, ondanks dat ze als originele onderdelen werden aangeprezen.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Nader onderzoek

De accu's zagen er op het eerste gezicht wel bona fide uit, alleen klopten sommige details van de bedrukking niet. De redactie van c't heeft de accu's daarom ook laten testen door Samsung en daar viel al snel het oordeel dat het hier om falsificaties ging.

Douane

Aan de grens worden ook steeds meer nep-accu's onderschept, zo blijkt uit cijfers van het Duitse Zollamt. In 2011 werden 7000 nagemaakte accu voor smartphones in beslag genomen. In 2013 waren dat er al 37.000 en vorig jaar werd de hand gelegd op meer dan 45.000 fakes.

Ook Apple getroffen

Het gaat niet alleen om valse accu's voor Samsung, her en der worden ook accu's voor bijvoorbeeld de iPhone aangeboden. Hier is de koper wel een beetje dom, want Apple verkoopt accu's alleen via de eigen kanalen en niet via winkeltjes op internet. Het bedrijf is wat dit betreft een stuk strenger dan Samsung, dat zijn accu's wel via derde aan de man brengt.

Zie de verschillen

Het is mogelijk om te zien of een accu echt is of dat het om een nagemaakt exemplaar gaat. Op de website van Heise.de staat een Duitstalige handleiding hoe dat moet.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in