Overslaan en naar de inhoud gaan

ERP steeds vaker gehost of 'gecloud'

Dat concludeert Computer Profile uit tellingen op basis van 5700 interviews met IT-verantwoordelijken van Nederlandse commerciële en publieke instellingen met 50 of meer medewerkers. Ongeveer 33 procent van de financiële toepassingen draait nog steeds op de eigen locatie, een even groot deel draait remote (op een andere locatie binnen de eigen organisatie). In 2012 draaide 46 procent van de financiële toepassingen nog lokaal.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Slechts 9 procent werd toen gehost door een externe dienstverlener en een kleine 2 procent draaide in de cloud.

SAP en Exact leidend

SAP (22%) en Exact (16%) zijn de koplopers in de markt voor financiële ERP-software. Waar SAP met name goed vertegenwoordigd is in de publieke sector en bij multinationals, staat Exact sterk bij de kleinere en middelgrote bedrijven. Microsoft (12%), UNIT4 (8%) en Oracle (7%) maken de top vijf in de markt voor financiële ERP-software compleet.

HR steeds meer in cloud

Ook voor de markt voor HR-software geldt dat SAP de koploper is, met 22 procent marktaandeel. Microsoft, RAET, AFAS en Exact hebben elk een aandeel van meer dan 10 procent.

Maar HR-oplossingen verhuizen ook nog vaak naar externe hosting. In deze markt wordt relatief veel voor cloudoplossingen gekozen: 13 procent van de besproken oplossingen draait in de cloud. Een jaar geleden bedroeg dit 12 procent en in 2012 was dat circa 7 procent. Naast het toenemende gebruik van HR uit de cloud neemt ook het uitbesteden van de HR-workload naar een datacenter van een externe dienstverlener de afgelopen jaren aanzienlijk toe. In 2012 draaide 9 procent van de gebruikte HR-oplossingen in een hosted omgeving (datacenter van een externe dienstverlener), in 2013 was dat een kleine 15 procent en momenteel 23 procent.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in