Overslaan en naar de inhoud gaan

Unit4 stippelt platformstrategie uit

Het nieuwe 'Unit4 People Platform' zou zijn gebaseerd op 'het beste uit Agresso en Coda' en kan naar keuze worden afgenomen op zowel onpremisses-basis als uit de cloud. Via open application programming interfaces (API's) kunnen naar believen modules - in Unit4-taal aangeduid als ‘business capabilities’ -- worden bijgeschakeld voor uiteenlopende bedrijfsprocessen als facturering, inkoop, onkosten, urenregistratie, order-inname, personeelsplanning, reis- en verblijfskosten of project planning.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Naast proces-specifieke modules ons is ook voorzien in ‘business capabilities’ die zijn toegespitst op specifieke rollen binnen de organisatie. Daarmee zal een een medewerker van de boekhouding of een CFO een andere presentatie van de data krijgen dan een serviceprofessional of een callcenter -medewerker. Op dit moment zouden al enkele tientallen ‘business capabilities’ beschikbaar zijn, maar Unit4 heeft nog diverse extra modules op stapel staan.

Inherent interoperabel

De lancering van Unit4 People Platform betekent overigens niet het einde van de vertrouwde Agresso- en CODA-applicaties. Ze reïncarneren onder de namen 'Unit4 Business World' en 'Unit4 Financials', als specifieke oplossingen op basis van People Platform. Beide toegerust met een eigen set van ‘business capabilities’.

Het platform is in die zin niet een alternatief voor de bestaande applicaties, maar 'een fundament' voor de ontwikkeling van nieuwe applicaties, die inherent interoperabel zijn en waarvan de 'capabilities' onderling uitwisselbaar zullen zijn. Daarnaast biedt het platform door z'n open API's heldere en gedocumenteerde mogelijkheden om interacteren met bedrijfsapplicatie's van andere leveranciers, voor bijvoorbeeld CRM, HRM, CSM of recruitment.

SDK in aantocht

In aansluiting op de open API's zal wil Unit4 op termijn ook een softwaredevelopmentkit (SDK) publiceren, waarmee externe partijen -- zoals resellers en implementatiepartners en wellicht ook ISV's -- in staat zullen zijn relatief snel en eenvoudig eigen aanvullingen te creëren op Unit4's aanbod aan 'business capabilties'.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in