Overslaan en naar de inhoud gaan

'Spartan in 2016 favoriete browser op 1 op 7 Windows pc's'

Microsoft wil maar al te graag geloven in de berekeningen die Computerworld maakte op basis van historische gegevens over browseradoptie van Net Applications. Microsoft blijft bij elke presentatie benadrukken dat de nieuwe Windows-browser - nu nog met codenaam Spartan - echt iets anders is dan Internet Explorer.
Halo, Xbox, game
© Microsoft
Microsoft

Het bedrijf heeft goed geluisterd naar de markt waar eerder al geconstateerd wed dat de merknaam Internet Explorer een slechte reputatie heeft, vooral onder webbouwers. Hoewel de browser in de loop der jaren veel verbeteringen onderging blijft de reputatie van versie 6 en 7 aan het imago kleven.

Vooruitzicht lijkt goed

De eerste indrukken met de nieuwe Spartan-browser geven Microsoft het voordeel van de twijfel. Benchmarktests op de bètaversies geven aan dat de browser snel is. Bovendien verwerkt Microsoft nieuwe handige functies in die de browser zich duidelijk laat onderscheiden van de andere populaire browsers. Zo kunnen gebruikers onder meer notities maken op elke webpagina en deze geannoteerde versie delen met anderen. Doordat Microsoft zich veel strikter houdt aan de gangbare implementatie van webstandaarden zullen ook webbouwers de browser makkelijker omarmen.

Volgens de berekeningen van Computerworld staat Windows 10 binnen een jaar op 23,6 procent van alle Windows-pc's. Het gaat dan voornamelijk om pc's bij consumenten en kleine bedrijven. Enterprise-toepassingen zijn het eerste jaar vermoedelijk verwaarloosbaar.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in