Overslaan en naar de inhoud gaan

Ministerie laat 'Steve Jobs-scholen' onderzoeken

"Over dit concept bestaan veel meningen. Maar de meeste van die meningen lijken niet op feiten te zijn gebaseerd. Dit onderzoek gaat op zoek naar de feiten'', stelt de Open Universiteit. De onderzoekers nemen onder meer aspecten onder de loep zoals de motivatie en het zelfvertrouwen van leerlingen. Over een jaar worden de eerste resultaten verwacht.
© Pixabay CC0 Public Domain
Pixabay CC0 Public Domain

Zelf tijd indelen

Op Steve Jobsscholen, waar er inmiddels 22 van zijn in Nederland, wordt gewerkt met veel vrijheden voor leerlingen. Traditionele jaarklassen bestaan niet meer. Met iPads en onderwijsapps hebben de leerlingen toegang tot de digitale leeromgeving, daarom hoeven ze niet per se op school te zijn. Ze kunnen deels zelf hun tijd indelen en bepalen wanneer ze op school willen zijn of thuis aan de slag gaan.

Een van de initiatiefnemers van het onderwijsconcept is opiniepeiler Maurice de Hond. De eerste iPad-school werd in augustus 2013 geopend in Breda.Er komt een onafhankelijk onderzoek naar de effectiviteit van basisscholen volgens het principe Onderwijs voor een Nieuwe Tijd (O4NT), beter bekend als iPad-scholen of Steve Jobsscholen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Onderwijs Innovatie Groep (OIG) en het Welten-instituut van de Open Universiteit in opdracht van het ministerie van OCW.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in