Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft ziet af van belangrijke vernieuwing IE

In januari gaf Microsoft nog aan dat ook Internet Explorer van een nieuwe rendering engine gebruik zou gaan maken.
Internet Explorer logo

Microsoft levert met Windows 10 het volledige vernieuwde Spartan als standaard browser. Omdat veel legacytoepassingen niet met de nieuwe browser overweg zullen kunnen, komt er speciaal voor bedrijfstoepassingen nog een nieuwe Internet Explorer-versie. Aanvankelijk wilde Microsoft die ook gebruik laten maken van de nieuwe Edge-rendering engine en verder voorzieningen inbouwen zodat er ook legacy-toepassingen mee kunnen worden bekeken. De Edge rendering engine is een afgeleide van de huidige Trident rendering engine van Internet Exlorer, maar er zijn fundamentele wijzigingen aangebracht, die de software in lijn brengen met moderne webstandaarden.

IE echt naar het bejaardentehuis

Nu geeft Microsoft aan dat eigenlijk de Internet Explorer-versie die met Windows 10 geleverd wordt, in essentie gelijk is aan Internet Explorer 11 die nu op Windows 8.1 draait. "Daarmee wordt de rol van elk van de browsers simpeler", zegt Kyle Pflug in een Microsoft blog. "Project Spartan is onze toekomst".

De ommekeer in de strategie komt na feedback van ontwikkelaars die al met beide browsers konden spelen.

Het is nog niet duidelijk hoe Microsoft de toekomst van Internet Explorer verder gaat invullen. De browser zal nog geruime tijd zelf als legacysoftware beschikbaar moeten zijn voor gebruik met legacy-toepassingen. Microsoft heeft niet aangegeven of er nog nieuwe versies komen of dat deze IE-versie die met Windows 10 geleverd wordt de laatste zal zijn. Bedrijven krijgen de laatste Internet Explorer-versie bij hun Windows 10 Enterprise-licenties. Andere klanten kunnen IE ook krijgen wanneer zij behoefte hebben aan legacy browser support, zegt het bedrijf. Het is nog onduidelijk onder welke voorwaarden dat gebeurt.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in