Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft geeft lesje naamgeving Windows-apps

Microsoft heeft op de WinHEC-ontwikkelaarsconferentie opnieuw uitleg gegeven over de manier waarop het bedrijf wil dat er aan apps op Windows-platformen wordt gerefereerd. Vanaf nu bestaan er Windows apps, die op alle Windows-gebaseerde apparatuur draaien en Windows desktop apps die alleen geschikt zijn voor gebruik op een pc, legde Don Box 'Distinguished Engineer' bij Microsoft uit.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

"Oh, we hebben het soms ook nog over universal apps, maar dan bedoelen we eigenlijk Windows apps", voegde hij er aan toe.

Microsoft creëerde nogal wat problemen de afgelopen jaren over de namen van zijn Windows platformen. De grootste misser was natuurlijk de Metro-interface die zijn intrede deed in de bèta-fase van Windows 8. Metro bleek echter een merkenrechtconflict op te leveren en daardoor mocht Metro niet meer worden gebruikt. Daarvoor in de plaats kwam 'Modern'. Sommigen bleven echter stoïcijns de interface aanduiden als Metro of als TIFKAM (The Interface Formerly Known As Metro) naar de benaming die popzanger Prince zichzelf gaf (TAFKAP, The Artist Formerly Known As Prince).

Daarnaast kwam ook de naam Windows Store apps in zwang om de apps die in de Modern-omgeving van Windows 8.x draaien te onderscheiden van de applicaties die de klassieke desktop gebruiken.

Universal is weer passé

Dat werd ook weer lastig toen de Microsoft op aandringen van gebruikers de Modern-apps ook bruikbaar maakte in de desktop omgeving. Nu introduceert Microsoft met Windows 10 een besturingssysteem dat het mogelijk maakt apps te ontwikkelen die op alle Windows gebaseerde apparatuur draaien, van smartphone tot de 84-inch Surface Hub. Die apps werden aanvankelijk aangeduid als Universal Apps, naar het uniforme karakter van het platform. Blijkbaar voelt Microsoft daar ook een probleem hangen. Zouden de advocaten van Universal Studios al een dreigende brief hebben geschreven?

Bekijk de hele sessie van Don Box via MSDN:

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in