Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple-overname doet gebruikers FoundationDB bungelen

Apple reageerde op vragen van de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal met de voor haar kenmerkende standaardfrases als: "We kopen van tijd tot tijd kleine technologiebedrijven op" en "We doen geen mededelingen over onze doelen en plannen". Volgens online Apple-watchers mag dat worden begrepen als een bevestiging van de overname. Het gerucht van de overname werd het eerst opgepikt door TechCrunch.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

FoundationDB is een zogeheten multi-model NoSQL-database-engine, waarmee het mogelijk is grote hoeveelheden gegevens bliksemsnel te doorzoeken. Dat is een mogelijkheid die voornamelijk relevant is voor zakelijk toepassingen. Dat maakt het aannemelijk dat Apple niet van plan is FoundationDB als Apple-product in de markt te zetten. Waarnemers speculeren daarom dat Apple de snelle database overneemt om 'm in te zetten voor toepassingen die Apple zelf nodig heeft voor uiteenlopende online diensten zoals de App Store, iTunes en iBooks. Waarom dergelijke toepassingen eigenaarschap zouden vereisen, wordt uit de analyses niet duidelijk.

Van de site van FoundationDB wordt niet meer duidelijk dan dat de database-software vanaf heden niet meer kan worden gedownload. Wat het scenario is met betrekking tot support en technische updates voor bestaande gebruikers wordt in het midden gelaten.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in