Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple-baas Cook geeft geld weg

Volgens Fortune Magazine, dat het nieuws naar buiten bracht, is Cook van plan om een groot deel van zijn vermogen te schenken aan liefdadigheid. Momenteel reserveert hij nog wel een deel van het geld om de schoolopleiding van zijn nu 10 jaar oude neefje te kunnen betalen.
Tim Cook
© Apple
Apple

Select groepje

In de VS is er een klein clubje miljardairs en miljonairs uit de technische sector dat gelooft in het weggeven van vermogen om daarmee anderen te helpen. Bill Gates is de bekendste van het stel. Samen et zijn vrouw Melinda heeft Gates inmiddels 30,2 miljard dollar uitgegeven aan goede doelen. Forbes heeft becijferd dat dat 37 procent van zijn vermogen is.

Andere leden

Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, heeft intussen 1,5 miljard dollar geschonken en dat is 4 procent van zijn vermogen. De groep filantropen bestaat verder uit mede-oprischter van Google Sergey Brin, oprichter van eBay Pierre Omidyar en chippionier Gordon Moore.

Cook

Cook zit in feite in de onderste regionen van de groep rijken. Hij is niet bepaald een miljardair, met een jaarsalaris van 1,75 miljoen dollar. Het is wel opvallend dat hij geld wil geven aan liefdadigheid, iets waar zijn voorganger Jobs nooit iets van wilde weten.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in