Overslaan en naar de inhoud gaan

Yahoo schaft wachtwoord af

Het inlogproces bij Yahoo lijkt voortaan - als je daarvoor kiest - op two-factor-authenticatie zonder de eerste stap: alles wat je nodig hebt is een mobiele telefoon. In het instellingenmenu kun je ervoor kiezen om voortaan je inloggegevens per sms te ontvangen. De volgende keer dat je wilt inloggen, klik je gewoon op een button: stuur mij mijn wachtwoord. Yahoo stuurt dan een wachtwoord van 4 tekens waarmee je toegang krijgt tot je account.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Yahoo wil met on-demand-wachtwoorden het leven van zijn klanten veraangenamen en tegelijk de veiligheid vergroten. Veel internetters kiezen immers bij de overdaad aan gebruikersnaam/wachtwoordcombinaties die ze moeten onderhouden voor te simpele wachtwoorden. "Dit is de eerste stap naar het elimineren van wachtwoorden", zei Yahoo's vice-president productmanagement consumentenplatformen Dylan Casey bij de introductie.

Gemak kent ook nadelen

Of die droom bewaarheid wordt met on-demand wachtwoorden staat nog te bezien, natuurlijk. De totale afhankelijkheid van de mobiele telefoon heeft ook nadelen, bijvoorbeeld als je mobieltje zonder stroom zit. Bij diefstal ervan zou de dief ook toegang kunnen krijgen tot je Yahoo-account. Voor bijvoorbeeld je bankrekening lijkt dat toch iets te licht.

Maar Amerikanen met een Yahoo-account kunnen er sinds gisteren mee aan de slag. Of en wanneer Yahoo het systeem naar andere delen van de wereld uitrolt, is onbekend.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in