Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft zet vaart achter gratis machine-learning in Office

Delve is een intelligent hulpmiddel dat automatisch relevante gegevens, documenten en personen zoekt bij een project. Het gereedschap maakt gebruik van de machine learning technieken in de Azure cloud. Delve werd een jaar geïntroduceerd onder de codenaam Oslo en was vanaf september verkrijgbaar voor gebruikers van de Fast Track van Office 365-updates. Nu komt het dus breed beschikbaar zonder extra kosten en het krijgt er tegelijk nieuwe functies bij.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Delve kan in de nieuwe versie ook de inhoud van bijlagen in Exchange Online doorzoeken op relevante content. Microsoft kondigt verder aan dat ook materiaal dat aanwezig is in het Yammer zakelijk sociaal netwerk, benaderbaar is voor Delve.

Eerste toepassing machine learning voor eindgebruikers

Delve is in feite Microsofts eerste commerciële toepassing van de machine learning-technieken die het bedrijf in de cloud heeft ingericht. Tot nog toe konden klanten wel gebruik maken van dit systeem op het Azure-platform, bijvoorbeeld om nieuwe algoritmen te creëren voor slimme toepassingen. Delve gebruikt de rekenkracht voor het analyseren van grote hoeveelheden materiaal uit verschillende bronnen. Het resultaat komt in een Office Graph, een grafische weergave waarin de verbanden tussen content worden weergegeven. Door het gereedschap vaker te gebruiken, leert het systeem wat voor de gebruiker belangrijk is en presenteert het dus relevantere informatie. De resultaten van Delve komen real-time in beeld, zodat deze direct gebruik kunnen worden voor het plannen van werkzaamheden.

Microsoft geeft als voorbeeld een aanstaande vergadering die in de Office365-agenda staat met de deelnemers en de agenda. Op basis van die gegevens zoekt Delve alvast de relevante documenten, bestanden, e-mails en andere informatie bij elkaar en presenteert deze in de vorm van een soort mind-map. Delve kan ook gebruikt worden om zelf zoekopdrachten uit te voeren. Microsoft zegt de komende maanden de mogelijkheden van Delve verder uit te breiden, bijvoorbeeld om te zoeken in bestanden die niet in de cloudopslag staan zoals een Sharepointserver in het eigen datacentrum.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in