Overslaan en naar de inhoud gaan

Internet Explorer is gezien

Dat blijkt uit uitlatingen van hoofd marketing Chris Capossela op de conferentie Microsoft Convergence, die zijn opgevangen door website The Verge.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Al eerder werd duidelijk dat Microsoft naast de bestaande Internet Explorer een nieuwe browser meelevert bij Windows 10. Internet Explorer verdwijnt niet, omdat daarin functionaliteit zit zoals op maat gemaakte ActiveX controls en Browser Helper Objects die in Spartan verdwijnen. Veel bedrijfstoepassingen zijn afhankelijk van dergelijke functionaliteit. Maar of IE vanaf versie 10 ook standaard meegeleverd wordt met Windows, is nog onduidelijk.

Iets met Microsoft erin

De nieuwe browser gaat niet Spartan heten, lijkt het. "We moeten nog een naam voor het ding verzinnen", zei Capossela. Internet Explorer zal van die naam geen deel uitmaken. Capossela liet de resultaten zien van een onderzoek onder Engelse gebruikers van de browser Chrome, van Google. De drie namen waarin Internet Explorer of IE was opgenomen, scoorden bij de vier minst gewaardeerde.

Het beste scoorde in dit onderzoek een combinatie van Microsoft met termen die Capossela aanduidde als A, B, C en D. Wat het wordt, is nog onduidelijk. Maar dat de naam van de nieuwe browser begint met Microsoft, is zeer waarschijnlijk.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in