Overslaan en naar de inhoud gaan

Toetsenbord voor smartphone en tablet past in een pakje aspirines

Iedereen die een wat uitgebreider mailtje componeert op het aanraakscherm van zijn smartphone of tablet snakt na de zoveelste tikfout naar een gewoon toetsenbord. Maar een toetsenbord bij de tablet, dat is ook weer zo wat. Het maakt je tablet dikker, terwijl je in ruil daarvoor een toetsenbord krijgt waarop de lettertoetsen onaangenaam dicht bij elkaar zitten. Voor een smartphone is het helemaal een wanverhouding, zo'n toetsenbord erbij.
Business
Shutterstock
Shutterstock

WayTools heeft een alternatief ontwikkeld dat deze bezwaren wegneemt. Het heeft een inklapbaar toetsenbord ontwikkeld dat slechts een derde van de afmetingen van een iPhone heeft. In dat pakketje krijg je naast het toetsenbord - dat uit drie delen bestaat - een houder waarin je je smartphone of tablet kunt zetten en de zogeheten Nanocharger, waarmee je het toetsenbord via een USB-adapter kan aansluiten.

Magnetische verbindingen

Het toetsenbord zelf bestaat uit drie delen die magnetisch aan elkaar klikken. Het apparaat gaat daardoor ook aan. De spatiebalk fungeert als behuizing voor de accu, die onder normale omstandigheden slechts eens per maand hoeft te worden opgeladen. Opladen duurt minder dan een uur. De TextBlade communiceert via Bluetooth 4.0. Het toetsenbord moet binnenkort leverbaar zijn; het is voor 99 dollar te bestellen op de site van WayTools.

Het toetsenbord zelf zal wel even wennen zijn. De TextBlade heeft slechts 8 toetsen. Daarop zijn de gewone toetsenbordfuncties goeddeels gecombineerd in de volgorde waarop je ze op grond van je toetsenbordervaring verwacht. De linkertoets combineert bijvoorbeeld de q, de a en de z met de shift-, Capslock- en tab-toets; ook de 1, het uitroepteken en het plusteken vinden hun plaats op deze toets. Goed typen op dit toetsenbord vraagt dus wel even oefenen. Maar daar staat volgens WayTools tegenover dat je eenmaal gewend sneller tikt, omdat je vingers minder afstand hoeven te overbruggen. Hoe dat tikken in zijn werk gaat, toont onderstaande video van WayTools.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in