Overslaan en naar de inhoud gaan

CTAC verhoogt winst door verlaging loonkosten

CTAC laat in 2014 een mooie omzetstijging zien. Het boekte met 83,4 miljoen euro een omzetgroei van bijna 6,4 miljoen ten opzichte van 2013. Netto haalde CTAC in 2014 een winst van 1,7 miljoen euro, vergeleken met 1,2 procent in 2013.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Het aantal medewerkers dat CTAC in dienst had bleef ongeveer gelijk. Gemiddeld had het bedrijf in 2014 441 full-time medewerkers in dienst, tegen 439 in 2013. De omzet per medewerker nam toe met 7,8 procent, meldt CTAC dan ook in zijn persbericht.

Dat zou de indruk kunnen wekken dat CTAC de marge heeft weten op te schroeven, maar de onderliggende cijfers weerspreken dat. De omzetstijging is vooral opgevangen door meer werk uit te besteden; de post uitbesteed werk steeg 5,6 miljoen euro. Ook de omzet uit doorverkochte hardware en software steeg. De brutomarge die CTAC met eigen medewerkers realiseerde, steeg slechts 13.000 euro, naar 56,9 miljoen.

Kostenbesparing levert winst op

De verbetering in de winst is dan ook vooral te danken aan het terugbrengen van de kosten. De hoofdmoot daarvan vond CTAC in de personeelskosten: die daalden - bij gelijkblijvende bezetting - ruim 1,2 miljoen euro. Daarnaast wist CTAC de rentelasten en overige financiële lasten met bijna een kwart miljoen euro te drukken.

Volgens CEO Henny Hilgerdenaar is in 2014 wel de basis gelegd voor verdere groei, door het uitbouwen van marktkennis, het opbouwen van specifieke expertise en de integratie van verschillende bedrijfsonderdelen. Voor 2015 verwacht hij daarom een beter resultaat dan over 2014.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in