Overslaan en naar de inhoud gaan

'Apple moet Tesla kopen'

De boodschap aan Apple CEO Tim Cook was duidelijk tijdens de aandeelhouders-vergadering, meldt The Verge. Maar Cook hield zich op de vlakte. "We hebben niet echt een relatie met hen. We hopen dat ze CarPlay omarmen. We hebben nu zo'n beetje alle grote automerken die CarPlay gebruiken, en misschien wil Tesla dat ook wel." De vraag kwam verschillende keren terug, maar telkens benadrukte Cook dat Apple zich richt op CarPlay.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Het Apple besturingssysteem voor entertainment en navigatie in de auto moet voorkomen dat mensen die in de auto stappen het idee hebben twintig jaar terug in de tijd te stappen wat bediening betreft. CarPlay heeft tot doel de beleving van tablets en smartphones ook op het autodashboard te brengen.

Er zijn in het verleden al vaker vergelijkingen gemaakt tussen Apple en Tesla. Beide bedrijven slagen er in relatief laat een markt te betreden en een cult-achtige groep volgers aan zich te binden met producten die de markt op zijn kop zetten. Maar volgens eerdere berichten in The Wall Street Journal werkt Apple aan een eigen elektrische auto. Het bedrijf zou honderden technici hebben aangenomen voor het werk aan Project Titan. Ook proberen Apple en Tesla op grote schaal elkaars talentvolle medewerkers weg te kopen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in