Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkloosheid loopt nog altijd op

Eind januari telde ons land 18.536 niet-werkende werkzoekende IT-professionals. Een maand ervoor waren dit er nog 18.206. Dat komt neer op een toename van bijna 2 procent.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Andere definitie

De werkloosheidscijfers werden later dan gebruikelijk bekendgemaakt in verband met de aangescherpte definitie die het CWI en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vanaf begin 2015 hanteren. “We stappen over van de nationale werkloosheidsdefinitie op de internationale definitie. Dat betekent dat de leeftijdsgrens 15-74 jaar wordt in plaats van 15-64 jaar. Bovendien wordt de urengrens van het aantal uren dat men wil werken of werkt verlaagd naar 1 uur per week in plaats van 12 uur per week.”

Dat betekent dat de nieuwe cijfers afwijken van de cijfers die het UWV in voorgaande jaren bekendmaakte. Het aantal werkloze automatiseerders aan het eind van 2014 van 18.206 is al gecorrigeerd. Volgens de oude definitie waren dit er nog 17.433.

Toename op alle niveaus

De werkloosheid onder IT´ers nam de afgelopen maand toe op alle opleidingsniveaus. Het gaat om 266 academisch geschoolde werkloze IT-professionals, 11.477 werkloze hbo-IT’ers en 6.793 mbo-IT’ers zonder baan.

Salary Survey 2015

Hoe zeker bent u dat uw baan blijft bestaan? Doe mee aan de Salary Survey 2015 en maak kans op een iPad Air of andere mooie prijzen!

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in