Overslaan en naar de inhoud gaan

Silent Circle verrast met ecosysteem rond onafluisterbare BlackPhone

Silent Circle gebruikt een speciale encryptietechniek én een eigen virtueel netwerk bovenop het netwerk van bedrijven en operatoren om telefoontjes, sms'jes en andere boodschappen verregaand te kunnen beveiligen en af te kunnen schermen van luistervinken.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Het bedrijf heeft ook een eigen versie van Android gebouwd ('PrivateOS') voor toestellen zoals de maandag voorgestelde BlackPhone 2 en de Blackphone+ tablet, waarbij je je traditionele apps kan blijven gebruiken zoals vroeger, maar dan zonder dat die programma's privacy-gevoelige informatie kunnen doorseinen naar derden.

Naar eigen zeggen werd de vorig jaar gelanceerde BlackPhone 1 zo goed opgepikt door de bedrijfswereld (sinds juni draaide Silent Circle een omzet van 750 miljoen dollar met zijn 'veilige telefoons'), dat nieuwe producten en afgeleiden zich opdrongen.

In de eerste plaats komen de Zwitsers binnen enkele maanden met de BlackPhone 2, een veel krachtiger toestel dan zijn voorganger. De nieuwkomer koppelt een 64 bit octacore processor koppelt aan 3 GB intern geheugen, een Gorilla Glass-scherm van 5.5 inch en een 3,060mAh batterij. "Ons nieuwe toestel is sexy and safe", zo klonk het uit de mond van Silent Circle ceo Bill Conner.

In één adem werd ook de BlackPhone+ voorgesteld, een tablet met een scherm van 7 inch en een Qualcomm processor. "Dit is de eerste veilige tablet ter wereld", aldus Conner, "speciaal ontworpen om de taken mee uit te voeren waarvoor je normaal gezien een laptop nodig hebt."

Vorige week nog kondigde Silent Circle aan dat het zijn Spaanse hardwarepartner Geekphone heeft overgenomen, waardoor het bedrijf nu zowel zijn software-aanbod als zijn hardwareproducten in eigen handen heeft.

Ecosysteem rond enterprise privacy

Dat het Zwitserse bedrijf torenhoge ambities heeft en volop wil focussen op de bedrijfsmarkt, bleek uit het heuse ecosysteem aan producten en diensten dat boven de doopvont werd gehouden in Barcelona.

Van de producten onthouden we vooral de nieuwe software voor geëncrypteerde voice en videochats en voor beveiligde smsjes, en uiteraard 'Silent Meeting', een communicatietool waarmee beveiligde conference calls kunnen worden opgezet. Overigens kunnen al deze toepassingen ook op andere Android- en iOS-toestellen geïnstalleerd worden, Silent Circle beperkt zich niet tot de eigen hardware.

Volgende week wordt PrivateOS 1.1 uitgerold voor de BlackPhone 1, en daarbij springt één grote verandering in het oog, namelijk de gevirtualiseerde 'spaces'-omgeving, waarbij je als het ware verschillende gevirtualiseerde en van elkaar gescheiden telefoon-omgevingen kan creëren op één en hetzelfde toestel.Dat maakt het makkelijker voor de IT-verantwoordelijke om de werkomgeving op de mobieltjes te beheren.

Tot slot heeft Silent Circle enkele nieuwe diensten voorgesteld, zoals de 'Silent Store', een appwinkel die focust op privacy waarin apps komen te steken van ontwikkelaars uit de community die rond het Zwitserse bedrijf aan het ontstaan is, en 'Silent Manager', een webgebaseerde MDM-tool via dewelke bedrijven de software kunnen beheren op de toestellen van hun werknemers.

Bron: Data News

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in