Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie achtervolgt drone in Parijs tevergeefs

De politie in Parijs tast nog altijd in het duister wie er telkens drones over de stad laat vliegen. Dat gebeurde de afgelopen tijd regelmatig en ook afgelopen nacht werden twaalf drones gespot. Daarvan vloog er één vlakbij de Eiffeltoren en mogelijk ook één bij het paleis van Versailles.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Absoluut verboden

Het vliegen met drones boven bebouwing en stedelijk gebieden is in Frankrijk, net als in Nederland, verboden. Vorig jaar vlogen er in Frankrijk regelmatig drones boven kerncentrales. Ook daarvan is nooit duidelijk geworden wie erachter zat. Inmiddels zijn sinds oktober zo'n zestig illegale dronevluchten geteld.

Al Jazeera

De enige aanhoudingen in verband met de dronevluchten vonden vorige week plaats. Drie journalisten van de Arabische nieuwszender al-Jazeera lieten een drone vliegen in het Bois de Boulogne in het zuidwesten van Parijs en werden opgepakt. Ze kregen een boete van 1000 euro en moesten hun drone inleveren. Ze worden overigens niet in verband gebracht met de reeks verdachte dronevluchten.

Moeilijk

De klus voor de Franse politie is bepaald niet makkelijk. Volgens Le Monde zijn er alleen vorig jaar al 100.000 drones verkocht in Frankrijk. Verreweg de meeste daarvan voldoen echter niet aan het signalement van de drones die in de nacht het luchtruim boven Parijs kiezen; die zijn ongeveer een kilo zwaar en kosten minstens 500 euro. De bestverkochte drones kosten ongeveer 50 tot 100 euro.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in