Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederlanders zijn twee uur per dag online

Nederlanders van dertien jaar en ouder gebruiken voor het eerst vaker de smartphone dan de pc om op internet te gaan. Afgelopen jaar was dat 57 procent, terwijl 52 procent de personal computer gebruikte om te surfen. Vooral jongeren tussen de 13 en 34 jaar zijn verknocht aan de smartphone.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Dat blijkt uit een onderzoek dat de organisaties voor het Nederlandse radio-, print- en televisieonderzoek NLO, NOM en SKO hebben uitgebracht. Ze hebben het mediumgebruik onder huishoudens en individuen voor de vierde keer in kaart gebracht.

Mobieltje verdringt laptop

De smartphone is al jaren met een opmars bezig als middel om te internetten. In 2011 gebruikte slechts 27 procent van de mensen de smartphone of mobiele telefoon om online te gaan. De laptop werd vorig jaar het meest gebruikt voor het internet (65 procent).

Nederlanders waren het afgelopen jaar gemiddeld twee uur per dag op internet te vinden. Voor jongeren tussen de 13 en 24 jaar was dat niet genoeg: zij waren gemiddeld drie uur per dag online. In 2013 bedroeg de gemiddelde surftijd onder Nederlanders nog één uur en 53 minuten per dag.

Meer 65-plussers online

In ons land gebruikt inmiddels bijna 91 procent van de dertienplussers internet. Omgerekend zijn dit 12,8 miljoen mensen. De grootste groei kwam van de 65-plussers. In deze leeftijdsgroep is 66,4 procent van de mensen online. Een jaar eerder was dat nog 61,2 procent.

Het onderzoek laat verder zien dat meer mensen gebruikmaken van een digitaal platform om een krant te lezen. Ongeveer een op de vijf gebruikt hiervoor weleens een mobiele telefoon, smartphone of tablet.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in