Overslaan en naar de inhoud gaan

´Meeste Sharepointprojecten falen´

De introductie van het zakelijke sociale netwerk Yammer loopt nog veel vaker mis. In bijna 90 procent van de onderzochte Sharepoint-projecten speelt Yammer geen rol van betekenis, blijkt uit een inventarisatie van AIIM (Association for Information and Image Management) onder eigen leden.
Business
Shutterstock
Shutterstock

AIIM constateerde dat van de 409 leden die deelnamen aan het onderzoek, 26 procent aangaf dat hun Sharepointproject gestrand is. Bij 37 procent waren de sites nog wel actief maar hadden het beoogde doel niet bereikt.

Betrokkenheid management vormt probleem

Een van de conclusies die AIIM trekt, is het gebrek aan betrokkenheid bij werknemers. Dat is weer het gevolg van de betrokkenheid bij het topmanagement. De directie geeft wel goedkeuring voor de investering in de ontwikkeling van het project, maar besteedt onvoldoende aan opleiding en geeft persoonlijk weinig eigen aandacht aan het project.

Ondanks de tegenvallende resultaten is drie kwart van de ondervraagden nog altijd overtuigd van de meerwaarde voor de organisatie. De helft vindt echter wel dat Microsoft zelf niet zo duidelijk is over de ontwikkeling van de on premise versie van Sharepoint. De respondenten zijn enthousiaster over de cloudgebaseerde versie binnen Office 365.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in