Overslaan en naar de inhoud gaan

Facebook hakt erin, op je mobieltje

AVG brengt in zijn Android App Performance Report voor het vierde kwartaal de invloed in kaart van apps op de prestaties van je mobieltje, de belasting voor de accu van apps die bij opstarten gaan draaien en van apps die de gebruikers zelf start, het gegevensverkeer en het beslag op de opslagcapaciteit.
Business
Shutterstock
Shutterstock

In alle categorieën zit Facebook bij de top 3. De app heeft de grootste impact op de overall-prestaties, en staat in de andere categorieën op de derde plaats. De accu wordt ongunstiger belast door de app Beaming Service for Beep'nGo en - voor eigenaren van een Samsung-toestel - de Security policy Updates. En bij gegevensverkeer tellen Daily Mail Online en Tumblr zwaarder, wanneer je daar gebruik van maakt. Qua vulling van je opslagcapaciteit hebben de apps Tango Messenger Video & Calls en wederom Daily Mail online meer effect dan Facebook.

Goed naar instellingen kijken

Het heeft daarom voor Facebookers zeker zin om goed naar de gekozen instellingen te kijken, als ze met hun Android-apparaat veel 'en route' zijn. AVG adviseert om Facebook chat uit te schakelen wanneer men die niet gebruikt, de tijdspanne tussen het verversen van inhoud - die standaard op 1 uur staat - te verlengen of onderweg het 'refreshen' helemaal uit te schakelen en Facebook geen toegang meer te geven tot de GPS-module. Ook het uitschakelen van de waarschuwingen helpt de systeembelasting te verlagen.

Dezelfde maatregelen kunnen nuttig zijn bij andere apps die men gebruikt. Zorgen dat je onderweg niet zonder stroom komt te zitten kan ook met maatregelen als:

  • de helderheid van het scherm niet boven de 50 à 70 procent in te stellen, wanneer je niet vol in de zon zit
  • Wifi, Bluetooth en GPS uit te schakelen
  • apps die je niet gebruikt te verwijderen

Om te besparen op je opslag en dataverkeer - en daarmee ook op je accu - kun je daarnaast wieden in de tijdelijke bestanden - 60 seconden browsen door een Facebook-timeline genereert bijvoorbeeld 5 megabyte aan 'temp'-bestanden, constateert AVG. En het kan ook verstandig zijn om automatische updates van bijvoorbeeld nieuwssites uit te schakelen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in