Overslaan en naar de inhoud gaan

Accenture en Conclusion vestigen zich in Heerlen

Met de komst van Conclusion en Accenture zullen de komende jaren naar verwachting 400 nieuwe banen worden gecreëerd in de regio Heerlen. Het wervings- en selectieproces is inmiddels van start gegaan.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Ruim 2000 nieuwe banen

Op de Campus zullen de komende jaren ruim 2000 nieuwe banen worden gerealiseerd met tientallen start ups, spin offs en het aantrekken van nieuwe bedrijven. Op deze manier kan jong talent worden aangetrokken en behouden voor de regio. De komende jaren zal voor bijna 40 miljoen euro worden geïnvesteerd in de Campus door de oprichters van de nieuwe campus: de Provincie Limburg, pensioenuitvoerder APG en de Universiteit Maastricht.

Broedplaats smart services

Doel van de nieuwe Campus is door interactie tussen onderwijs, onderzoek en ondernemerschap een broedplaats te worden voor nieuwe bedrijvigheid, innovaties en talentontwikkeling op het gebied van slimme diensten, ofwel smart services. Dit zijn ingenieuze product- en diensteninnovaties gebaseerd op diverse data die met elkaar in verbinding worden gebracht door ICT. Deze slimme combinaties van gegevens leiden bijvoorbeeld tot meer inzicht in de behoefte van klanten, het verhogen van de operationele efficiency en een verbeterde dienstverlening.

Het nieuwe Delivery Center van Accenture zal technologie, operations en digitale diensten leveren aan bedrijven uit verschillende sectoren en landen. Pensioenuitvoerder APG zal Accenture’s eerste klant zijn die vanuit het Center wordt bediend. Manon van Beek, country managing director van Accenture in Nederland: “Accenture heeft een lange vestigingsgeschiedenis in Nederland met onze kantoren in Amsterdam en Almere. Het openen van een Delivery Center op deze Campus is een logische stap in een regio die zo centraal ligt in Europa en waar veel bedrijven zoals financiële en publieke instellingen zitten. De mogelijkheid om onze uitgebreide ervaring in R&D en onze zakelijke vaardigheden in te zetten om innovatie in de regio te bevorderen was ook een belangrijke factor in onze beslissing.”

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in