Overslaan en naar de inhoud gaan

Windows veel minder lek dan Apples iOS en OS X

Windows staat zelfs niet eens in de top drie: de derde plaats is voor Linux, concludeert Cristian Florian op GFI's Software-blog. Florian telde de kwetsbaarheidsmeldingen in de National Vulnerability Database, die bijgehouden wordt door de Amerikaanse beveiligingsorganisaties. Dat leidde tot de volgende telling:
Business
Shutterstock
Shutterstock

Overigens maakten lekken in besturingssystemen slechts 13 procent uit van alle in 2014 geconstateerde lekken. In totaal werden 7038 nieuwe meldingen aan de database toegevoegd, anders geformuleerd: ruim 19 per dag. Dat waren er anderhalf tot twee maal zo veel als in voorgaande jaren. Het percentage ernstige lekken daalde daarbij van een derde naar een kwart. Maar door de forse stijging van het totaal zegt dat niet zo veel. Met 1705 lag het aantal ernstige lekken 6 procent hoger dan in 2013; het niveau van 2010 (1887 ernstige lekken) is nog niet geëvenaard.

Webbrowsers het meest riskant

Het merendeel van de lekken zat in applicaties. Vooral browsers blijken problemen te hebben. Daarbij is met name Internet Explorer een bron van zorg, met 242 gemelde lekken in 2014; bijna al die lekken waren ook ernstig. Chrome en Firefox volgen op ruime afstand met 124 en 117 lekken. Java blijft ook nog steeds voor problemen zorgen, met 104 lekken.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in