Overslaan en naar de inhoud gaan

IBM pompt 4 miljard in cloud, analytics en mobiel

Rometti noemt de drie ontwikkelingslijnen de 'strategische noodzakelijkheden'. IBM is de afgelopen jaren steeds afhankelijker geworden van deze nieuwe activiteiten nu de traditionele bedrijfsonderdelen zijn verkocht. In 2010 waren deze divisies met nieuwe activiteiten nog goed voor 13 procent van de totale omzet, nu is dat inmiddels 27 procent.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Bij het doortrekken van deze berekeningen is dat percentage in 2018 gestegen naar ruim 40 procent. IBM's totale omzet daalde afgelopen jaar van 100 miljard dollar in 2013 naar 93 miljard in 2014. Die daling is voor een belangrijk deel het gevolg van de verkoop van bedrijfseenheden die hardware produceren, zoals de server-activiteiten aan Lenovo en de chipfabricage aan GlobalFoundries.

IBM zette de afgelopen jaren al fors in op de ontwikkeling van clouddiensten en nieuwe vormen van business analytics. Met de overname van SoftLayer kocht het bedrijf kennis,ervaring en een belangrijk klantenbestand op de markt van publieke clouddiensten. Met de investering in de commercialisering van de kunstmatige intelligentie van supercomputer Watson probeert het bedrijf een nieuwe vorm van analysetechnologie gangbaar te maken.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in