Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederlandse banken in zee met Worldline

Om welke banken het gaat en hoeveel geld gemoeid is met de deal is niet bekendgemaakt. Worldline is een grote speler op het gebied van het Europese betalingsverkeer en transactiediensten en is onderdeel van Atos. Door deze twee overeenkomsten is Worldline naar eigen zeggen de grootste verwerker van online transacties zonder bankpas in Nederland.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

“Deze contracten versterken onze positie als Europees leider in de markt voor elektronische betalingen en als grootste iDEAL-acquisitiepartner voor bedrijven. We willen ons aanbod op het terrein van online bankieren en elektronische betalingen uitbreiden met diensten als e-Identity en elektronische facturen”, zegt Wolf Kunisch, managing director van Worldline.

Binnen de beveiligde online bankomgeving

Consumenten geven via de e-Machtiging van Worldonline toestemming via de online portal van hun bank zonder de beveiligde online bankomgeving te verlaten. De crediteur kan er zeker van zijn dat de rekening actief is en de juiste toestemming is gegeven. De e-Machtiging is onder toezicht van de Betaalvereniging Nederland ontwikkeld voor Nederlandse banken. De oplossing voldoet aan de regelgeving voor SEPA-automatische incasso's en biedt consumenten de mogelijkheid online te betalen met pc, tablet of mobiele telefoon.

In 2014 verwerkte Worldline alle 220 miljoen SEPA-transacties met de iDEAL-betaalmethode. Met de introductie van e-Machtiging op de Nederlandse markt zullen naar verwachting ook SEPA-automatische incasso's voor online transacties sterk groeien.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in