Overslaan en naar de inhoud gaan

Fors prijskaartje hangt aan verlengde support Windows 2003

Net als het geval was met Windows XP zijn er nog heel wat bedrijven die nog niet klaar zijn met de migratie van Windows 2003 naar een nieuwe besturingssysteem. Soms zijn de migratietrajecten te laat ingezet, hebben vertraging opgelopen of zijn niet mogelijk vanwege legacy-problematiek. Voor dergelijke gevallen biedt Microsoft hulp aan.
Server 2003
© Microsoft
Microsoft

Het eerste jaar, dus tot juli 2016 is een verlengde ondersteuning mogelijk voor een bedrag van 600 dollar per server. Elk volgend jaar verdubbelt het bedrag voor de extra service, meldt licentie-expert Paul DeGroot van Pica Communications aan The Register. De publicatie weet inmiddels van een Britse organisatie die de deadline in juli zeker niet gaat halen en voor het veilig houden van het serverpark omgerekend een kleine 10 miljoen euro aan Microsoft kwijt is.

Nog veel onbekendheid met de deadline

Uit recent onderzoek van ApZero volgt dat bijna de helft van 500 ondervraagde IT'ers werkzaam bij de Fortune 1000-bedrijven zich niet bewust is van de deadline in juli, of daar niet voldoende maatregelen voor heeft getroffen. Een kwart van hen had nog minimaal 500 servers draaien op het oude besturingssysteem. Overigens meldt DeGroot dat er kortingen bij Microsoft zijn te bedingen, afhankelijk van het aantal servers dat in aanmerking komt voor de verlengde support.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in