Overslaan en naar de inhoud gaan

Wordt het opnieuw salaris inleveren?

De afgelopen twee jaar leverden IT-professionals in Nederland gemiddeld aan koopkracht in. Er was weliswaar nog sprake van een lichte salarisstijging, maar die bleef achter bij de inflatie. Zo bedroeg de gemiddelde loongroei vorig jaar 1,8 procent, terwijl de inflatie over dezelfde periode 2,5 procent bedroeg. In 2013 was er sprake van een loonstijging van 1,5 procent, terwijl de inflatie ook toen 2,5 procent bedroeg.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) leken vorig jaar al wat uit het dal te klimmen, met hogere uurtarieven en meer declareerbare uren dan in de jaren ervoor. Binnen enkele weken wordt duidelijk of de markt verder is aangetrokken en of IT’ers in loondienst bij IT-bedrijven en gebruikersorganisaties de aantrekkende IT-arbeidsmarkt ook al terugzien op hun loonstrookje.

Ontwikkelingen op de IT-arbeidsmarkt

Het onderzoek loopt van woensdag 11 februari tot en met dinsdag 7 april. De uitkomsten van de Salary Survey 2015 worden gepubliceerd in AutomatiseringGids nummer 10, van 21 mei aanstaande. Het onderzoek brengt niet alleen de beloningen van IT-functies in beeld, maar ook wat IT-professionals belangrijk vinden in het werk en de te verwachte ontwikkelingen op de IT-arbeidsmarkt. De vragenlijst staat open voor iedereen die als IT'er werkzaam is, of dat nou in loondienst is of als zzp’er. Het onderzoek wordt ondersteund door beroepsvereniging Ngi-NGN en sourcingspartner FastFlex.

Deelnemers krijgen niet alleen beter inzicht in hoe zij ervoor staan op arbeidsvoorwaardelijk gebied ten opzichte van hun ‘concullega’s’, zij maken ook kans op mooie prijzen, zoals een iPad Air en diverse boektitels.

Dus ga naar het onderzoek en beantwoord de vragen! Of kijk hier voor meer informatie.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in