Overslaan en naar de inhoud gaan

Smartwatch geen gewild gadget

De interesse voor de smartwatch lijkt er wel te zijn maar het is voor de consument nog zoeken naar de juiste formfactor, lijkt het. Volgens marktonderzoeker Canalys gingen er vorige jaar 720.000 exemplaren met het Android Wear besturingssysteem op weg naar de winkels. Het besturingssysteem kwam in juni beschikbaar.
Business
Shutterstock
Shutterstock

In tegenstelling tot de opmerkingen van Apple-topman Tim Cook gisteren wijst Canalys wel een onbetwiste marktleider aan: Motorola. Het bedrijf wist met de Moto 360 als eerste een fraai ontwerp voor een smartwatch te presenteren en dat wordt blijkbaar opgepikt in de markt. Ook LG en Samsung spelen een belangrijke rol.

Canalys noemt het het grote aantal nieuwe apparaten dat Samsung op de markt heeft gebracht, waarbij het bedrijf zich vooral richt op het produceren van apparatuur met het eigen Tizen-besturingssysteem. Samsung heeft echter moeite ontwikkelaars te interesseren voor het maken van apps.

Pebble, het bedrijf dat met een crowdsourcing-initiatief eigenlijk de markt inluidde, zei onlangs al meer dan 1 miljoen exemplaren te hebben verkocht sinds de start van de verkoop in 2013, waarvan ruim de helft in het afgelopen halfjaar.

Cook zei gisteren dat de markt voor smartwatches klaar was voor Apple's entree met de Apple Watch omdat het huidige aanbod de benodigde veelzijdigheid ontbeert.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in