Overslaan en naar de inhoud gaan

Wifi-verbod in Franse kinderdagverblijven

De wet werd volgens Le Figaro afgelopen donderdag goedgekeurd in het parlement na enkele jaren van discussie en dicteert dat er een soberheid moet zijn rond de elektromagnetische uitstoot van gsm's, draadloze camera's en antennes, waaronder wifi-signalen.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Die soberheid wil zeggen dat kinderdagverblijven geen wifi-stations meer mogen hebben. Ook lagere scholen hebben door de wet nieuwe regels gekregen: hier mag draadloos internet nog wel, maar moet het signaal wel worden uitgeschakeld wanneer het niet in gebruik is. Voor wifi-signalen afkomstig van buurtbewoners of nabijgelegen handelszaken lijkt er voorlopig niets te veranderen.

Effect onbekend

De maatregel moet er voor zorgen dat jonge kinderen minder in contact komen met elektromagnetische straling. Al moeten we daar bij opmerken dat studies over de impact van dergelijke straling elkaar al jaren tegenspreken. Zo is het niet bewezen dat in de buurt van gsm's, zendmasten en wifi leven leidt tot tumoren of andere ziektes.

Frankrijk is het eerste land met dergelijke wetgeving. VRT merkt wel op dat in Gent en andere steden draadloos internet wel al langer wordt gebannen in kinderdagverblijven en kleuterscholen. Wel heeft de Brusselse regering sinds enkele jaren de straling voor zendmasten drastisch verlaagd naar 4 Volt per meter, tot groot ongenoegen van de operatoren die sindsdien een veel slechtere dekking hebben in de hoofdstad.

Bron: Datanews

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in