Overslaan en naar de inhoud gaan

Samsung onthult nieuwe topmodel Galaxy S6 op 1 maart

Voor Samsung komt de introductie op een cruciaal moment. De producent verliest steeds meer marktaandeel aan Apple en aan andere producenten van Android-smartphones.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Tijdens de introductie onthult Samsung vermoedelijk niet één maar twee smartphones die allebei het label Galaxy S6 voeren. De Edge variant heeft echter ronde hoeken waar over het scherm gebogen is, net zoals er ook al een Galaxy Note is met zo'n uitvoering. In dat geval zit een deel van de bedieningselementen als softwaretoetsen op de display aan buitenrand.

Het toestel zou volgens de geruchten een 5,1 inch scherm hebben met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. De informatieverwerking vindt voor het belangrijkste deel plaats op een Exynos achtkernige chipset van Samsung zelf. Het toestel zou verder beschikken over 3 gigabyte intern geheugen en een 2550 mAh accu die niet verwisselbaar is. Foto's kan de gebruiker maken met een 20 megapixel camera aan de achterzijde en een 5 MP camera voor selfies en videobellen. Samsung levert het toestel met Android 5.0 Lollipop en TouchWiz.

De dag van de introductie , 1 maart is de vooravond van het Mobile World Congress in Barcelona. Ook HTC heeft aangekondigd nieuwe toestellen te onthullen.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in