Overslaan en naar de inhoud gaan

Obama wil vele miljarden uitgeven aan nieuwe IT

De teams moeten snel inzetbaar zijn in 25 verschillende overheidsdiensten om de ambtenaren te helpen met het formuleren van nieuwe overheidsprojecten en de begeleiding van de uitvoering daarvan. Obama wil de Amerikaanse overheid met deze teams onafhankelijker maken van externe adviseurs en dienstverleners.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Het plan is ontstaan na de desastreus verlopen invoering van healthcare.gov. De problemen die ontstonden zijn snel aangepakt door de US Digital Service die daarvoor onder leiding stond van voormalig Google-medewerker Mikey Dickerson. Obama wil meer van dergelijke teams voor de begeleiding van ambitieuze technologieprojecten.

De Amerikaanse president heeft een veel groter bedrag gevraagd voor zijn Comprehensive National Security Initiative, dat hij al introduceerde in zijn State of the Union vorige maand. Het prijskaartje daarvoor komt neer op 14 miljard dollar, 10 procent meer dan voor het fiscaal jaar 2015. Het plan is een betere gegevensuitwisseling tussen overheid en bedrijfsleven, verbeterde contraspionagemogelijkheden en het kennisniveau op het gebied van IT binnen de federale overheid op een hoger peil brengen.

Senaat is groot obstakel

De plannen binnen het Comprehensive National Security Initiative hebben tot doel de IT-systemen van de Amerikaanse overheid en die van het bedrijfsleven te verbeteren."Dit budget levert ons de middelen die we nodig hebben om ons land te verdedigen tegen cyberaanvallen", zegt Obama in een toelichting. "Geen buitenlandse mogendheid, geen hacker moet de mogelijkheid hebben om onze netwerken uit de lucht te halen, onze bedrijfsgeheimen te stelen of binnen te dringen in de privacy van Amerikaanse families."

Het gaat overigens allemaal nog om plannen voor de begroting van het fiscaal jaar 2016 dat op 1 oktober begint. De plannen moeten eerst nog door de senaat worden goedgekeurd. Die heeft geen goede reputatie als het gaat om een handtekening te zetten bij uitgaven op het gebied van IT-beveiliging

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in