Overslaan en naar de inhoud gaan

Miljardendeal tussen BT en EE rond

Orange en Deutsche Telekom worden vergoed via een combinatie van contanten en aandelen BT. Zij zullen na afloop respectievelijk 4 en 12 procent van de aandelen BT bezitten. De deal moet nog worden goedgekeurd door de kartelautoriteiten en zal naar verwachting volgend jaar worden afgerond. Volgens BT leidt de combinatie van EE met zijn bestaande activiteiten tot kostenbesparingen en extra omzet.
Business
Shutterstock
Shutterstock

EE, voorheen Everything Everywhere, heeft ongeveer 28 miljoen klanten en is de grootste mobiele aanbieder van Groot-Brittannië.

BT verwacht met de overname synergievoordelen te behalen van circa 360 miljoen pond op jaarbasis. Onder meer kan BT gebundeld mobiel breedband en betaaltelevisie bieden. Ook verwacht het bedrijf een synergievoordeel van 1,6 miljard pond als gevolg van het aanbieden van zogeheten multi-play diensten aan klanten.

Eerder werd bekend dat het Spaanse telecombedrijf Telefónica onderhandelt met het Chinese concern Hutchison Whampoa over de verkoop van zijn Britse dochter O2, die de op een na grootste speler op de Britse mobiele markt is met ongeveer 22 miljoen abonnees. Hutchison Whampoa is al eigenaar van de Britse prijsvechter op de telecommarkt Three.

Samen zouden Three en O2 het grootste mobiele telecombedrijf op de Britse markt vormen, met een aandeel van 41 procent. De overname zal daarom naar verwachting stuiten op bezwaren van de mededingingsautoriteit, die kan afdwingen dat een deel van het zogeheten spectrum wordt afgestaan aan concurrenten.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in