Overslaan en naar de inhoud gaan

KPN brengt omzetdaling tot staan

Onder de streep resteerde nog wel een verlies van 37 miljoen euro, maar dat was wel twee derde kleiner dan een jaar eerder. Dat maakte KPN woensdag bekend.
Voormalig KPN-hoofdkantoor
© KPN
KPN

De brutowinst (ebitda) voor eenmalige posten ging met 3 procent omlaag tot 669 miljoen euro. KPN verwacht dat dit resultaat zich tegen eind 2015 zal hebben gestabiliseerd. Afgelopen jaar hield topman Eelco Blok steeds vol dat de resultaten al eind dit jaar zouden stabiliseren, maar dat is vooralsnog alleen met de omzet gelukt.

2000 tot 2500 arbeidsplaatsen minder

Om ook de winstdaling te stoppen heeft KPN zijn besparingsdoelen opgevoerd. Het wil de kosten in 2016 met 400 miljoen euro verlaagd hebben ten opzichte van 2013. Dat was eerder ruim 300 miljoen euro. Aan het einde van die eerder aangekondigde herstructurering telt KPN naar verwachting 2000 tot 2500 arbeidsplaatsen minder.

Over heel 2014 liepen de opbrengsten met 5 procent terug tot iets meer dan 8 miljard euro. De geschoonde brutowinst daalde met 15 procent tot ruim 3 miljard euro. Netto hield KPN 239 miljoen euro over, 18 procent minder dan in het voorgaande jaar.

"2014 was voor KPN een jaar van transformatie waarin we goede strategische voortgang hebben geboekt'', zei Blok in een toelichting. KPN versterkte zijn netwerk in Nederland door glasvezelbedrijf Reggefiber geheel in te lijven, terwijl de Duitse mobiele dochter E-Plus werd verkocht. De investeringen hebben volgens de topman geleid tot een groeiend aantal klanten.

Voor dit jaar voorziet KPN een groei van het dividend tot 8 cent per aandeel. De totale winstuitkering over 2014 was 7 cent per aandeel. In 2016 zal het dividend naar verwacht verder stijgen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in