Overslaan en naar de inhoud gaan

ZX Spectrum is weer terug

Geloof het of niet, maar de ZX Spectrum is weer terug. In Groot-Brittannië is de productie van deze uit 1982 daterende computer weer van start gegaan. Spectrum Vega is de nieuwe naam van de computer, die als een spel-console op de markt komt.

Sir Clive Sinclair annonceerde zijn ZX Spectrum in 1982, als opvolger van de ZX-80 en ZX-81 personal computers. Nu, in 2015, wordt het apparaatje weer gemaakt, met een beperkt toetsenbord en zo'n 1000 traditionele spelletjes er in. Volgens de BBC toont dit aan, dat de gebruikers graag terug willen naar het verleden. Leuke ervaringen die ze zich herinneren van de eerdere ZX Spectrum, willen ze weer beleven.

Breder front

Niet alleen spelcomputers mogen zich verheugen in een warme belangstelling, ook andere oude technologie is bezig aan een nieuw leven. Vinyl is een mooi voorbeeld. Er worden steeds meer platen verkocht, zo blijkt uit gegevens van de muziekindustrie. Een plaat van vinyl heeft, dat menen kenners althans, een warmer geluid dan een CD of een op internet via streaming binnenkomend nummer. Ook is vinyl onderhevig aan kleine beschadigingen, die uiteindelijk de karakteristieke ruisjes en kraakjes opleveren.

Sony

Op de afgelopen Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas presenteerde Sony met trots zijn nieuwste Walkman. Het bedrijf grijpt daarbij terug op een concept dat in 1979 voor het eerst op de markt kwam. Een draagbare muziekspeler, waarin plaats was voor een musicassette waarvan de content via een koptelefoon kon worden beluisterd.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in