Overslaan en naar de inhoud gaan

VS heeft plotseling minder breedband

Het aantal breedbandaansluitingen in de Verenigde Staten is plotseling een stuk minder geworden. Dat komt niet door een storing of door de techniek, maar door een ambtelijke beslissing. Het is de Federal Communications Commission (FCC) die roet in het eten gooit. De commissie heeft namelijk besloten om de definitie van een breedband-verbinding aan te passen. Vanaf nu is er pas sprake van breedband als de snelheid groter is dan 25 megabit per seconde.
Het internet van alles
© CC0 Public Domain
CC0 Public Domain

Grens hoog opgetrokken

De meeste Amerikanen hebben een lagere snelheid. De gemiddelde snelheid van internet in de VS ligt momenteel op 10 Mb per seconde. Vooral in landelijk gebied moeten mensen het stellen zonder een snelle toegang tot cyberspace. Het gaat daarbij om 55 miljoen mensen. In landelijk gebied moet 53 procent van de mensen werken met een trage internetverbinding. In de steden gaat het maar om 8 procent, aldus de FCC.

Slecht bereik

Het blijkt dat 20 procent van de inwoners van landelijk gebied nog niet eens kan profiteren van een snelheid van 4 Mb per seconde. De beslissing van de FCC is vooral ingegeven door politieke motieven. De voorzitter van de FCC is een democraat die persoonlijk door president Obama is benoemd. Hij moet het opnemen tegen twee sterke leden, die beiden zijn benoemd door het (Republikeinse) Congres. De verhoging van de ondergrens dient om aan te geven dat er sneller en meer werk gemaakt moet worden van het internetaanbod in de VS.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in