Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft boekt met Spartan enorme prestatiewinst

De redactie van Ars Technica maakte daarbij gebruik van het feit dat Microsoft feitelijk een browser engine met twee karakters ontwikkelt die zowel Spartan als Internet Explorer aanstuurt. Ook wie in Windows 10 voor Internet Explorer kiest, zal sites die niet afhankelijk zijn van oudere IE-constructies als Active X Controls en Browser Helper Objects met de nieuwe engine kunnen benaderen.
Business
Shutterstock
Shutterstock

De engine van Spartan maakt daardoor al wel deel uit van de preview-versie die Microsoft 23 januari openbaar maakte, hoewel de nieuwe browser nog niet in volle glorie te bewonderen is. Die nieuwe engine is te vinden bij de 'Experimental Features', door te kiezen voor de optie 'Enable Experimental Web Platform Features'.

Veel betere testresultaten

Bij een test met de gekende browserbenchmarks blijkt, dat Microsoft de prestaties van de nieuwe Spartan-engine met tientallen procenten opschroeft. Op de Octane 2.0-test scoort de experimentele engine in IE bijvoorbeeld bijna 82 procent beter, op de Kraken 1.1-benchmark 45 procent. Bij WebGL en HTML5 zou het overigens nog wel wat beter mogen, vindt de redactie van Ars Technica, maar voor het overige doet de engine in zijn huidige variant niet onder voor Chrome of Firefox.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in