Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft stopt productie Surface 2

Microsoft zal zowel de Surface 2 en Surface 2 Pro niet meer fabriceren. Dat heeft Microsoft laten weten tegenover The Verge.
Windows RT-tablet
© Microsoft
Microsoft

Het nieuws komt niet als een verrassing, aangezien Microsoft bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers bekendmaakte dat de Surface Pro 3 drie keer beter verkoopt dan de Surface Pro 2. Ook accessoires voor de Surface Pro 3 zouden het goed doen. Het aantal verkochte exemplaren werd niet bekendgemaakt, maar de omzet uit de Surface-productielijn bedroeg het afgelopen kwartaal 1,1 miljard dollar.

Einde van Windows RT

De Surface 2 werd in 2013 op de markt gebracht. Met het uitfaseren van de Surface 2-serie komt er ook een definitief einde aan Microsoft-hardware die op Windows RT draait. Deze versie werd voor ARM-hardware ontwikkeld, maar reguliere Windows-software draaide niet op Windows RT. Maar weinig ontwikkelaars waren bereid om hun programmatuur aan te passen voor het RT-platform.

Daarnaast heeft Microsoft laten weten dat Windows 10 niet beschikbaar zal komen voor Surface-apparaten die op RT draaien, al zegt de softwaregigant dat er nog wel een update voor Surface 2-hardware uit zal komen waarin een deel van de nieuwe functionaliteit van Windows 10 is verwerkt.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in