Overslaan en naar de inhoud gaan

Fijne feestdagen voor Apple

De nettowinst in de drie maanden tot en met 27 december steeg met 5 miljard dollar tot 18 miljard dollar (15,8 miljard euro). De omzet steeg van 57,6 miljard dollar tot 74,6 miljard dollar. Apple verkocht liefst 74,5 miljoen iPhones, 46 procent meer dan een jaar eerder. Dankzij de populariteit van de in september geïntroduceerde iPhone 6 en 6 Plus in september nam de winstmarge toe tot 39,9 procent, waar Apple in oktober zelf 37,5 tot 38,5 procent aangaf.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Apple heeft zich met de jongste iPhone-telgen, die grotere schermen hebben dan eerdere versies, wel enigszins in het eigen vlees gesneden. De verkoop van iPads, waarvan vorig jaar ook nieuwe versies op de markt kwamen, daalde voor het vierde kwartaal op rij. Apple hoopt de verkoop van zijn tablets een impuls te geven door zich samen met IBM te storten op programma's voor beide producten.

Volgens bestuursvoorzitter Tim Cook bereikte de vraag naar Apple-producten een recordhoogte. Het vierde kwartaal is veruit de meest lucratieve periode voor het bedrijf, maar ook in het eerste kwartaal zal de groei stevig zijn. Apple voorspelt een omzet van 52 à 55 miljard dollar in vergelijking met 45,6 miljard dollar een jaar geleden.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in