Overslaan en naar de inhoud gaan

Amazon zet zakelijke maildienst tegenover Exchange

De reden dat Amazon deze stap zet, is de onvrede die het bedrijf signaleert bij veel klanten van de Microsoft Exchange-service, zegt een woordvoerder in The Wall Street Journal. In de markt voor zakelijke e-mail is Microsoft nu veruit de dominante speler. Een waardig alternatief zou de kwaliteit van de dienstverlening en de prijsstelling goed kunnen doen.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Amazon rekent overigens 4 dollar per WorkMail-inbox per maand, wat niet veel afwijkt van de prijzen die Microsoft en Google hanteren. Elke inbox krijgt standaard 50 GB aan opslagruimte.

Amazon richt Workmail daarom in met zo veel mogelijk van de functionaliteiten die Exchange ook heeft, zoals bedrijfsbrede adreslijsten, agenda's die makkelijk te delen zijn en groepsmailboxen. Het bedrijf zegt ook speciale aandacht te geven aan beveiliging. Zo is alle mail standaard versleuteld en kunnen klanten zelf aangeven waar de mail moet woren opgeslagen. Amazon heeft met zijn Amazon Web Service al veel ervaring met het hosten van bedrijfskritische toepassingen. Om de overstap makkelijk te maken is de dienst te gebruiken met de Microsoft Outlook-client die nu veelal in gebruik is bij bedrijven voor interactie met de Exchange-dienstverlening.

Geen dienst voor consumenten

Workmail is vanwege zijn opzet uitsluitend beschikbaar voor bedrijven. Daarmee onderscheidt Amazon de dienst van alternatieven die bijvoorbeeld Google biedt met een variant zijn van maildiensten die voor iedereen toegankelijk is.

Meer informatie is te vinden op de site van AWS.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in