Overslaan en naar de inhoud gaan

De meest gehate techbedrijven van 2014

Dat blijkt uit tevredenheidsonderzoeken onder consumenten en werknemers aan de hand waarvan de website 24/7 Wall Street jaarlijks een top 10 van de meest gehate bedrijven in de VS samenstelt. Ontslagrondes en schandalen leveren vaak een hoge notering op, blijkt ook dit jaar weer.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Het meest gehate bedrijf is General Motors, dat meerdere malen moest melden dat er fabricagefouten in auto's waren gevonden. Sony eindigde net daarachter. Het Japanse bedrijf had niet alleen te maken met een grote beruchte hack, maar zag zijn gamenetwerk ook nog eens bezwijken onder een DDoS-aanval tijdens de kerstdagen. Dit leverde veel boze reacties op bij consumenten en werknemers, waarvan gevoelige gegevens uitlekten door de hack. Daarnaast waren de financiële resultaten van het bedrijf niet om over naar huis te schrijven en de afgelopen jaren voerde het doorlopend grootschalige reorganisaties uit.

Uber binnen met stip

De start-up Uber, de taxidienst die werkt zonder taxivergunningen, is met de zesde plaats de hoogst genoteerde nieuwkomer in de ranglijst. Uber kampt met een behoorlijk negatief imago. Niet alleen taxichauffeurs zijn woedend op het nieuwe bedrijf, ook diverse overheden hebben de dienst verboden, waaronder Nederland, China en Frankrijk. Daarnaast gaan er veel negatieve verhalen rond in de media over Uber-chauffeurs die zich misdragen, of die uit ontevredenheid over de prijsdalingen weglopen, en klagen klanten op hun beurt juist over plotselinge prijsstijgingen op drukke tijden en privacy-schendingen.

Sprint en Comcast ook uit de gratie

Telecomprovider Sprint eindigde als zevende in de ranglijst van meest gehate bedrijven. Het bedrijf verloor de afgelopen anderhalf jaar bijna 2,6 miljoen klanten. Een van de maatregelen om te besparen, was het schrappen van maar liefst 2000 banen. Daarnaast maakt het bedrijf zich niet populair vanwege een slecht functionerende klantenservice. Tot slot halveerde de beurskoers na een mislukte fusie met T-Mobile.

Het vierde ICT-bedrijf in de top 10 is Comcast (op nummer tien). Consumenten zijn vooral ontevreden over de internet- en televisiediensten van het bedrijf. Daarnaast reageren zij teleurgesteld op de voorgenomen fusieplannen met het kabelbedrijf van Time Warner, omdat er dan nog minder concurrentie over zal blijven.
Andere veel gehate bedrijven zijn onder meer McDonald’s en Bank of America.

De volledige ranglijst is hier te vinden.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in