Overslaan en naar de inhoud gaan

Oracle maakt ernst met Engineered Systems

De groep Engineered Systems bestaat uit een aantal verschillende modellen, waaronder de bekende Exabyte database-engine. Ze worden gemaakt op basis van de hardware die ooit is bedacht bij Sun. Na de overname van Sun Microsystems heeft Oracle de denklijnen van Sun verder doorgetrokken, met als resultaat onder andere de Engineered Systems. In de afgelopen 6 jaar heeft Oracle al meer dan 10.000 Engineered Systems weten te verkopen, allemaal op basis van standaard onderdelen.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Nieuwe generatie

De nieuwste generatie van de Engineered Systems is bedoeld voor het datacentrum. "Niet zo maar een datacentrum, maar een datacentrum van de toekomst", aldus Ellison. Met de nieuwe systemen wordt het opzetten van een cloud behoorlijk simpel. In plaats van een losse server, een netwerk, een database en opslag die groot genoeg is voor Big Data allemaal los te moeten kopen, is één Engineered System voldoende. In de fabriek is dat al volgebouwd met alles wat de gebruiker nodig heeft. "De klant heeft geen zorgen meer over hard- en software, maar kan zich volledig concentreren op zijn business", aldus Ellison. De rekenkracht wordt goedkoper, de opslag ook, evenals de software.

Voorgekookt

Engineered Systems zijn computers die al in de fabriek helemaal geschikt zijn gemaakt om bepaalde taken optimaal uit te voeren. Dat wil zeggen dat de gebruiker er meteen mee aan de slag kan, zonder eerst allerlei dingen nog in te regelen. Algemeen directeur Mak Hurd zei bij de presentatie van de kwartaalcijfers, eind vorig jaar, het volgende over de resultaten met Engineered Systems. "Het is niet alleen de hardware, maar vooral de combinatie tussen hardware en software die ervoor zorgde dat onze groeicijfers in de 'double digits' vallen.

Snelle groei

De rest van de hardwaremarkt ziet de inkomsten uit apparatuur veelal inzakken dan wel minder snel groeien. De meeste aanbieders noteren een groei die met één cijfer wordt aangegeven. Een van de hoofddoelen van Oracle is, om de hardware zo eenvoudig mogelijk te maken voor de klanten. Gartner heeft onderzoek gedaan naar dit soort geïntegreerde systemen en in het meest recente overzicht van juni vorig jaar is Oracle terechtgekomen in het zogeheten Leader segment van het Magic Quadrant.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in