Overslaan en naar de inhoud gaan

Facebook zoekt 1200 nieuwe medewerkers

Dat meldt persbureau Reuters, dat de moeite nam om Facebooks vacaturelijst door te spitten. Het vond daar zo'n 1200 vacatures; momenteel telt Facebook 8348 medewerkers.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

De openstaande banen geven een hint van de toekomst die Facebook voor zich ziet. Eén van de terreinen waarop het bedrijf veel ruimte voor nieuwe medewerkers heeft, zijn de activiteiten van Oculus Rift, dat Facebook vorig jaar overnam. Het is vooral op zoek naar managers met logistieke kennis en inkopers. Volgens kenners die Reuters geraadpleegd heeft, wijst dat erop dat de productie van de virutal relaity-headsets van Oculus Rift in een stroomversnelling raakt.

Ook ruimte voor traditionele IT'ers

Verder vraagt Facebook veel medewerkers voor de ontwikkeling van zijn voorgenomen activiteiten op het terrein van drones; daarbij gaat het veelal om technische functies. Verder zoekt Facebook onder meer 150 medewerkers voor zijn rekencentra, 152 softwareontwikkelaars, 77 beveiligingsspecialisten en 92 specialisten op het gebied van dataverwerking en -analyse.

Nederlanders die willen profiteren van deze banenexplosie zullen bereid moeten zijn te verhuizen. In Amsterdam adverteert Facebook slechts 2 vacatures, beide voor een commerciële functie. Met name in Londen en Dublin zijn er wel mogelijkheden, en natuurlijk in de VS.



Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in