Overslaan en naar de inhoud gaan

Discotheek eist Facebook-logins van personeel

Er worden geen wachtwoorden bekeken door het management, alles gebeurt geautomatiseerd. Maar werknemers worden aangemaand om hun Facebooklogin en wachtwoord in een systeem te voeren. Daarna neemt een extern bureau de controle over. Zij sturen namens de werknemers uitnodigingen voor feestjes of delen statussen van Roxy Antwerp.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Een lezer tipte Data News over de praktijk en de redactie kreeg bevestiging van Kevin Binnemans, een van de managers van de club. Al ziet hij geen probleem om (doorgaans jonge) medewerkers er op te wijzen. "We gebruiken de strategie omdat je via Facebook vrienden kan uitnodigen. Er zijn weinig discotheken die dat doen, daarom dat we er niet al te openlijk over communiceren. We vragen aan al onze medewerkers om mee te doen met promo-acties. De meeste jongeren vallen daar ook niet over. Daarom hebben wij gezegd dat wij dat in hun plaats zouden doen om het hen makkelijk te maken."

"Volledig vrijblijvend"

Binnemans benadrukt dat niemand verplicht is. Al lijkt dat een zeer relatief begrip."Het gebeurt volledig vrijblijvend, maar als ze het niet doen gaan we hen wel elke dag vragen of ze zelf al hun vrienden hebben uitgenodigd. Maar niemand heeft daar problemen mee." Om hoeveel medewerkers het in totaal gaat kan Binnemans niet kwijt. Het gaat om het personeel in de club, de mensen van het promoteam en anderen.

De redactie van DataNews vernam aanvankelijk dat werknemers die niet deelnamen aan het programma niet altijd mochten komen werken. Dat ontkent Binnemans. "Dat hebben we nooit opgelegd. Wel zijn er in het verleden problemen geweest met een van onze organisatoren, maar die is intussen ontslagen."

Legaal of niet?

Als de medewerkers zelf toestemming geven om hun facebookaccount af te staan is het niet meteen duidelijk of dit legaal is of niet. Bij de privacycommissie worden de redactie van Datanews doorverwezen naar de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg (FOD Werk) omdat er geen privégegevens van de deelnemers worden verwerkt. De FOD Werk waarborgt het evenwicht tussen werknemers en werkgevers in hun arbeidsverhouding. Daar is men niet gelukkig met het voorval. Zo wijst de FOD naar het Europees verdrag voor de Rechten van de Mens waarin staat dat je recht hebt op een privéleven zonder inmenging van de werkgever in het privé-communicatieverkeer van de werkgever.

Bron: DataNews

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in