Overslaan en naar de inhoud gaan

Antennetechnologie Pieper vindt weg naar connected car

De SuperShaped antennes zorgen voor een forse vergroting van de snelheid en betrouwbaarheid van het dataverkeer, stelt ceo Christian Kerssens van Velio in een verklaring. "Dankzij deze antenne kan de auto nog betrouwbaarder informatie verzenden via GPS en het internet." Het gaat om informatie zoals gps-data, snelheid, benzineverbruik, analyse van rijgedrag, motordiagnose en alarmen voor schade of reparaties.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Velio Technologies, producent van deze connected-car-technologie, levert deze onder meer aan leasemaatschappijen, autodealers en verzekeraars. De berijder krijgt daarbij een kastje om zelf aan de diagnosepoort onder het dashboard van de auto te koppelen. Het probleem is vaak dat het moeilijk is een stabiele verbinding tussen auto en satelliet te onderhouden omdat de auto een stalen kooi is die het radioverkeer belemmert. "We hebben de SuperShaped antenne uitgebreid getest en de performance van het systeem is enorm verbeterd," aldus Kerssens.

Wiskundige formule om natuurlijke vormen vast te leggen

De Antenna Company van ICT-ondernemer Roel Pieper ontwikkelt de volgende generatie ultra-breedband en multiband antennesystemen met als doel de implementatie van draadloze verbindingen te versnellen. De technologie van Antenna Company is gebaseerd op ontwikkelingen in de geometrie, in het bijzonder de 'Gielis Formule". Dit is een wiskundige vergelijking, waarmee vormen uit de natuur eenvoudig kunnen worden weergegeven. De bedenker van de formule is de Nederlandse ingenieur Johan Gielis die daarop in 2005 aan de Radboud Universiteit promoveerde.

Velio en Antenna Company zijn tevens een partnership aangegaan om met hun gecombineerde technologie verder de automotive markt op te gaan. Kerssens: "Samen met Antenna Company hebben we een creatieve oplossing ontwikkeld voor ons product dat ons nog verder onderscheidt in de markt."

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in